Lids

Igapäevaste toimetuste keskel avastasin end Lids’st.

Vaikne maakohakene keset metsi ja kaljusid. Ehkki vihma sadas ning tuul oli kõva ei lasknud ma käest võimalust ringi uidata vanade kiviaedade vahel. Ja seal ta seisis. Kirikuaias ja täies oma uhkuses. Teadsin, et põhjamaade kellatornidel (rootslastele klockstapel) on vaid kaks põhitüüpi – kolm jämedat põhisammast toetumas sissepoole kaldus taladele või siis kohalike meistrite poolt püstitatud jällegi ikka sissepoole kaldus nelja- kuni kaheksanurkne tugipostide süsteem. See siin oli just see teine teema. Suure tõenäosusega rajati tornid omal ajal vastavalt kogukonna oskustele ning võimalustele. Aga see ei mõjuta tulemust. Ainulaadsus lisabki väärtust kui sellist. Ja aeg.

I believe that I got my stuff done in two hours, but I looked over the churchyard several times…

Add comment